ST0-237 ST0-29B ST0-237 ST0-29B Akçaabat Köftesi

GERİ

Akçaabat Horon

 



Horon Karadeniz'in soluk alışı, yürek  atışı dalgalanışıdır.

Horon, doğa ile insanın el ele, kol    kola şahlanışıdır.

      ----------------------------------------  









Karadeniz bölgesinde folklor deyince  akla gelen ve bölgenin hemen hemen  tamamında yaygın olan horonu ilk  disipline eden ve dünyaya tanıtan yer  Akçaabat’tır.
Halkoyunlarında günümüze kadar  birçok Türkiye birinciliği olan 1975  yılında Fransa'nın Dijon kentinde  düzenlenen uluslararası halkoyunları   yarışmasında dünya birincisi olan ve ayrıca 1970-1983 yılları arasında uluslararası   festivallerde Japonya başta olmak  üzere  bir çok ülkede dünya birincilikleri kazanan ve ülkemizi başarıyla temsil eden Akçaabat Folklor Derneği, günümüzde de Başkan Ahmet Yalçın Çilingiroğlu, bu alanda tanınmış çalgıcılar Ali Günel ve merhum Ahmet Ergül'ün yetiştirdiği folklorcular ile faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir.
Yine Cavit Şentürk ve Selim Cihanoğlu özellikle şehir dışında yürüttükleri çalışmalarla ilçemizi bu alanda başarıyla temsil etmektedirler.
 

GülNet İnternet Hizmetleri Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok. Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2  Trabzon / TÜRKİYE Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59                 Powered by GÜLNET 


   www.betonhelva.com


www.trabzonhasirbilezik.com