ST0-237 ST0-29B ST0-237 ST0-29B Akçaabat Köftesi

GERİ

SANATEVİ SANATLA DOLU DOLU

 

Trabzon Sanatevi yılın ilk ayında gerçekleştirilen etkinliklerle yine dolu dolu geçti. Yılın ilk günlerinde ölümünün 76. yılı münasebetiyle istiklal marşımızın yazarı,  milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğini gerçekleştirdi. Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesinin düzenlediği etkinlikte Kadir Bekar şiirler okudu, Yazar Nurcan Yazıcı Mehmet Akif Ersoy’u anlattı.

 

Mizah Sanatı Derneği “Gugulumdakiler” Tiyatro Gurubu iki perdelik komedi oyunu “Biz bunu hiç düşünmemiştik” ile sanatseverlerle buluştu. Tamer Küçük ve Ali Kemal Yılmaz’ın yazdığı, Ali Kemal Yılmaz’ın yönettiği, Murat Aşar, Ali Kemal Yılmaz, Ayşe Songül Nadir, Hüseyin Sabri Kurtuldu, Tamer Küçük, Şükrü Üçüncü, Yıldıray Yıldırım’ın oynadığı “Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik”  oyunu yüksek mizah kalitesiyle izleyenleri sadece gülmekten kırıp geçirirken aynı zamanda hüzünlendirdi. Oyun 07 Şubat Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde, 20 Şubat KTÜ Atatürk Kültür Merkezinde ve 23 Şubat Ankara Atatürk Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluşacak.

 

Trabzon Şehir Tiyatrosu Derneği ise Roland Topor’un yazdığı, çevirisini Esen Özman’ın yaptığı, İbrahim Gürsoy’un yönettiği “Masanın Altında” oyunu ile sezonu açtı. Adnan Akyüz, Zeki Kanber, Çağla Karamehmet, Ahmet Parmak ve Nil Sönmez’in rol aldığı oyun bir kara mizah örneği olan masanın altında, çevirmenlik yapan genç bir kadının çalışma masasının altını bir göçmene kiralaması ve sonrasında gelişen olayları konu almakta. Oyun 28 Ocak, 21-25 Şubat, 04-10-19-24-25 Mart tarihlerinde Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde oynanmaya devam edecek.

 

Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi Ocak ayı içerisinde Balkan Savaşlarının 100. yıldönümü münasebetiyle ikinci etkinliğini gerçekleştirdi. Balkan Savaşları ve Balkan Savaşlarında Trabzon Gönüllü 87. Alayını konu alan söyleşiyi saydam gösterisi eşliğinde Araştırmacı Yazar Hüseyin Albayrak gerçekleştirdi.

 

Bir başka etkinlik ise Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği’nin gerçekleştirdiği Yazar Cumhur Odabaşıoğlu’nun anılmasıydı. Trabzon tarihi ve basın hayatı üzerine yayınlanmış kitapları bulunan, Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği kurucularından bir kültür insanı Cumhur Odabaşıoğlu oğlu, kızı, gelini ve kültür insanlarının katılım sağladığı bir etkinlikle anıldı.

 

Ayın Son etkinliği ise KTÜ Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akat'ın 2004 yılından itibaren üzerinde çalıştığı "Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Çepniler ve Müzik" adlı çalışması geçtiğimiz günlerde Serander Yayınevi tarafından basıldı. Kitap üzerine yapılan söyleşide yöremizin geleneksel kültüründen ve yöre sanatçılarının kemençe çalma tarzlarından örnekler sunuldu. Program içerisinde kemence ve ritim eşliğinde Abdullah Akat yine yöre müziğimizden eserler seslendirdi. Söyleşi sonunda izleyenlerin sorularını cevaplandıran Abdullah Akat, program sonrası kitaplarını imzaladı.

 

Trabzon Sanatevi Şubat ayında Ankara’da düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri” fuarına yoğun bir programla katılırken, Trabzon ayağında üye derneklerden Trabzon Fotoğraf Sanatı Derneği 3 gün süreyle IF Kare ile sinema günlerini gerçekleştirecektir.

 

GülNet İnternet Hizmetleri Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok. Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2  Trabzon / TÜRKİYE Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59                 Powered by GÜLNET 


   www.betonhelva.com


www.trabzonhasirbilezik.com